معرفی و بررسی پایتون (python)
سلام دوستان همیشگی پروگرمچی در این مقاله می خواهیم شما را بیشتر با زبان برنامه نویسی پایتون و معرفی و بررسی پایتون (python) آشنا کنیم با ما همراه باشید تا یکم بیشتر با در رابطه با این زبان برنامه نویسی ساده آشنا شوید.
خب همینطور که گوگل در رابطه با پایتون میگه پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا با هدف عمومی است. فلسفه طراحی پایتون بر خوانایی کد با استفاده از تورفتگی مهم تأکید می کند توسط یک برنامه نویسی به نام Guido Van Rossum در سال 1980 شروع پیدا کرده.زبان پایتون خیلی زبان ساده ای هست و در عین سادگی شاید برای برخی از برنامه نویسان سخت تلقی شود چرایی این موضوع را در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد.
برای شروع پایتون می توانید از وب سایت فرادرس نیز استفاده کنید و دوره های خوبی دارند.
یادگیری concept در بیشتر زبان های برنامه نویسی این ویژگی رو به شما میده تا سریعتر زبان های برنامه نویسی دیگر رو یاد بگیرید. منظور از concept یعنی مفهوم کلی یک زبان برنامه نویسی را یاد بگیرید تا اینکه یک کدی را حفظ کنید بزارید با یک مثال این موضوع را براتون توضیح بدم.
شاید شما حلقه for را در زبان برنامه نویسی java به صورت کامل یادگرفته باشید و حالا می خواهید همان کد را در زبان برنامه نویسی دیگر مثل پایتون پیاده سازی کنید خب اگر شما ساختار حلقه و اینکه حلقه به چه منظور استفاده می شود را بدانید به این مفهوم میگن concept و شما در هر زبان برنامه نویسی دیگر هم از حلقه می توانید استفاده می کنید. درک مفهوم استفاده از یک کد را در کل میگن concept.
در جاوا برای اینکه یک حلقه درست کنیم باید مثل زیر عمل کنیم.
1 2 3 | for (int i = 0; i < 5; i++) { System.out.println(i); } |
همین کد در زبان برنامه نویسی پایتون به این شکل پیاده سازی می شود.
1 2 | for x in range(0, 5, 1): print(x) |
در کد جاوا حلقه ما از صفر شروع شده و تا عدد چهار را چاپ می کند در کد پایتون هم به همین شکل اتفاق افتاده است. منظور از 0,5,1 یعنی اینکه از صفر شروع شده تا عدد کوچکتر از 5 ادامه یابد و یکی یکی به آن اضافه گردد تا زمانی که شرط برقرار است.
خب چرا این مثال رو زدم خواستم مفهوم concept را توضیح بدم و به سوال اینکه چرا شاید پایتون برای برخی از برنامه نویسیان زبان برنامه نویسی سخت تلقی میشه جواب اون خیلی ساده است اگر مفهوم یک کد را یاد بگیرید می تونید اون را در هر زبان برنامه نویسی به سادگی درک و استفاده کنید ولی اگر شما چندین زبان برنامه نویسی را هم بلد باشید ولی concept رو درک نکرده باشید حتی پایتون هم می تونه برای یادگیری سخت باشه.
پایتون چیست ؟
شاید شما باید برای اینکه زبان برنامه نویسی جاوا رو یاد بگیرید 4 ماه زمان بزارید ولی اگر concept رو درک کنید برای پایتون 2 ماه کافه باشه.
آموزش برنامه نویسی پایتون در سایت های زیادی وجود داره ولی حتما یک سایت رو انتخاب کنید و به صورت اصولی پیگیرش باشید.
خب بریم سراغ ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون (python) :
- خواندنش خیلی ساده است(نمونه کد for رو دیدید).
- Interpreted Language محسوب می شود(خب یعنی چی ؟!).
- رایگان (open-source)
- کتابخانه های پرکاربرد و زیاد
- Dynamically Typed (یعنی چی ؟)
- سریع (مثل موشک ران میشه)
- یادگیری سریع
- concept ساده
- bytecode-compiled
- IDE های متنوع برای برنامه نویسی
- سورس کد فوق العاده کم حجم برای شروع
لینک های کاربردی
آموزش برنامه نویسی پایتون مقدماتی
Interpreted Language چیست ؟
زبان های برنامه نویسی برنامه یا کامپایل می شود یا interpret مثال بخوام بزنم جاوا برنامه رو compile می کنه ولی پایتون برنامه رو توسط یک نرم افزار واسط (aka) اجرا می کنه. در زبان برنامه نویسی جاوا کدهایی که شما می نویسید توسط یک translator به زبان سطح پایینتر تبدیل می شود و این باعث کندی می شود این کار در پایتون توسط aka انجام می شود که یک واسط سریع برای تبدیل کدهای شما به کدهای قابل خواندن برای cpu تبدیل می کند.
Dynamically Typed چیست ؟
پایتون هیچ مشکلی ندارد یعنی شما حتی اگر نوع متغیر رو هم مشخص نکنید در ادامه کار با مشکلی مواجه نمی شوید و پایتون خیلی مراقب memory هستش سر همین بهش میگن Dynamically Typed.
چه کارهایی می توان با پایتون انجام داد ؟
- web development – توسعه وب اپ
- AI – هوش مصنوعی
- machine learning – ماشین لرنینگ
- operating systems – توسعه سیستم عامل
- mobile application development – توسعه موبایل اپلیکیشن با kiwi
- video games – ساخت بازی های ویدیویی در unity
- image processing – پردازش تصویر
- Hack – هک و تست نفوظ
- ساخت Bot یا Logger
- کلی کار دیگه و…
چه شرکت هایی از پایتون استفاده می کنند ؟
خب خیلی از شرکت ها مثل :
- Intel
- IBM
- NASA
- Pixar
- Netflix
- JP Morgan Chase
- Spotify
- Youtube
python حتی نسبت به زبان برنامه نویسی C++ بیشتر مورد استقبال قرار گرفته و علت اون هم syntax ساده و قابل درک تره اونه هرچند که خود python توسط زبان C درست شده. به پایتون CPython هم میگن چون تمامی implement های این زبان برنامه نویسی از زبان سطح پایین C هستش.
در آمد برنامه نویسان پایتون بین 9 الی 15 میلیون تومان در سال 1400 مرسوم شده است هرچند که افرادی که در این زمینه expert هستند قیمت را خودشان تعیین می کنند و عدد ذکر شده برای برنامه نویسان Junior تا Senior در نظر گرفته می شود. در خارج از کشور درآمد سالانه برنامه نویسان پایتون (Python) بین 87,500 تا 150,000 هست که رقم قابل توجه ای رو به خودش اختصاص داده. همانطور هم که گفتیم چون زمینه گسترده رو پایتون (python) به خودش اختصاص داده تعداد برنامه نویسان و همینطور زمینه های شعلی فرآوانی رو ایجاد کرده.
از کجا شروع کنیم ؟
به نظرم ویدیو سایت هایی مثل آموزش برنامه نویسی پایتون در فرادرس, Youtube و همینطور خواندن سورس های اینترنتی می تونه استارت خوبی باشه یا حتی اینکه به عنوان کارآموز وارد شرکت های برنامه نویسی بشید. ولی به نظر من اول زبان برنامه نویسی جاوا را یاد بگیرید بعدش برید سراغ پایتون ولی اگر خیلی علاقه مند هستید می تونید این زبان رو ابتدا شروع کنید و بعدش به سراغ زبان های برنامه نویسی دیگر برید ولی به خاطر سادگی زیاد پایتون به زبان های برنامه نویسی دیگر کمتر جذب میشید. 🙂
مثل همیشه این مطلب هم به پایان رسید نظرات خودتان را در رابطه با تجربه های یادگیری آموزشی از وب سایت های مختلف در ادامه با دیگران به اشتراک بگذارید.
موفق باشید و پیروز باشید..